top of page

Onderwijs

Het Verscholen Dorp spreekt jongeren aan, blijkt uit de vele reacties van leerlingen na een rondleiding. Scholen worden dan ook van harte uitgenodigd om het verhaal rondom Het  Verscholen Dorp te horen vertellen tijdens een rondleiding, lopend door de bossen en ineengedoken in een van de hutten van het onderduikerskamp. De rondleiding sluit aan op de kijkwijzer die de leerlingen vooraf samen kunnen lezen. De kijkwijzer bevat voorbereidende opdrachten. De kijkwijzer is onderdeel van het basisschoolprogramma voor de gemeente Nunspeet. Aan deze basisscholen wordt de Kijkwijzer gebracht. Inmiddels staat hij ook in de Cloud, toegang op aanvraag.  

Rondleidingen voor scholen

Rondleidingen voor scholen

Het Verscholen Dorp is goed toegankelijk voor scholen. Een rondleiding bestaat uit 3 onderdelen en duurt circa anderhalf uur:

  • een bezoek met uitleg aan de onderduikershutten aan de Pas Opweg

  • een verhaal bij de gedenkstenen aan de Tongerenseweg

  • een bezoek aan de expositie in Hotel Restaurant De Vossenberg aan de Elspeterbosweg 1 in Vierhouten

 

De afstand tussen de expositie en Het Verscholen Dorp is 4 km. Er is parkeergelegenheid bij het onderduikerskamp. De kosten van een rondleiding bedragen voor scholen ten minste € 2 per persoon en € 1 voor kinderen t/m 12 jaar.

De rondleidingen worden verzorgd door vrijwilligers.

Maakt U ruim van tevoren een afspraak via: rondleidingen@verscholendorpvierhouten.nl.

Spreekbeurtkoffer

Spreekbeurtkoffer

Leerlingen die een spreekbeurt willen houden over Het Verscholen Dorp, kunnen gebruikmaken van een spreekbeurtkoffer met daarin spullen die leerlingen kunnen laten zien tijdens de spreekbeurt. Ook is er via Google Drive een map beschikbaar die als hulp kan dienen bij het maken van de spreekbeurt. De map bevat een lesbrief, informatie, interessante links en foto's. De map en de koffer worden kosteloos beschikbaar gesteld, een kleine bijdrage wordt echter zeker gewaardeerd. De leskoffer is in Nunspeet op te halen en weer terug te brengen.

 

Om de spreekbeurtkoffer te lenen is een mailtje naar info@verscholendorpvierhouten.nl genoeg.

20211011_153955.jpg
bottom of page