top of page

Expositie en herdenkingen

Het verhaal van Het Verscholen Dorp met de ondergrondse hutten als stille getuigen van het leven als onderduiker in de bossen van Nunspeet wordt levend gehouden door jaarlijks te herdenken op 4 mei en 31 oktober, en met permanente expositie. 

Een permanente expositie

Permanente expositie

Op 4 mei 2018 is de expositie over Het Verscholen Dorp heropend in een nieuwe opzet met een belevingsgerichte uitstraling. Onder grote belangstelling werd de openingshandeling verricht door 2 oud-bewoners van het onderduikerskamp, mevrouw Leny Duyzend en de heer Ze’ev Bar.

 

De expositie is ondergebracht in een ruimte naast de receptie van Hotel Restaurant De Vossenberg aan de Elspeterbosweg 1 in Vierhouten. De expositie toont foto’s en voorwerpen uit het onderduikerskamp en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het hotel.

4 Mei

4 Mei

Elk jaar organiseert de stichting Het Verscholen Dorp op 4 mei een herdenking bij de monumenten aan de Pas-Opweg en de Tongerenseweg in Vierhouten, gemeente Nunspeet. Het aantal belangstellenden groeit. Bij de herdenking zijn onder andere nabestaanden aanwezig van de onderduikers die aan de Tongerenseweg gefusilleerd werden. Ook familie van oud-bewoners nemen deel. 

 

De herdenking wordt regelmatig bijgewoond door veteranen, leden van de Israëlische ambassade en familieleden van verzetsmensen die geholpen hebben met de bevoorrading van Het Verscholen Dorp. 

 

Belangstellenden zijn van harte welkom!

31 Oktober

31 Oktober

Jaarlijks wordt herdacht dat Het Verscholen Dorp werd ontdekt en dat hierdoor 8 bewoners van Het Verscholen Dorp werden vermoord. Deze herdenking vindt plaats op 31 oktober bij het monument aan de Tongerenseweg in Vierhouten, gemeente Nunspeet. Bijgewoond door nabestaanden van de bewoners van het onderduikerskamp, betrokkenen en belangstellenden, het bestuur van Stichting Het Verscholen Dorp en de burgemeester van Nunspeet. 

 

Belangstellenden zijn van harte welkom!

bottom of page